Categorieën
Algemeen

Schoonmaaktips voor elk werk

Schoonmaken is een noodzakelijk kwaad maar wel erg belangrijk. Zeker op de werkvloer. In dit artikel bespreken we een aantal tips om de werkvloer schoner te maken.

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Schoonmaakmiddelen heb je in verschillende soorten en kleuren. Zorg ervoor dat je het juiste middel koopt voor het juiste werk. Een kantoor heeft andere schoonmaakmiddelen nodig dan de horeca. Een bureau moet je anders schoonmaken dan het vet dat in een horeca-keuken achterblijft. Een verreiker of andere machine heeft ook weer zijn eigen eisen.

Meng geen schoonmaakmiddelen met elkaar

Schoonmaakmiddelen mengen kan een risicovolle business zijn. Lees altijd eerst het etiket zodat je weet met wat voor schoonmaakmiddel je te maken hebt. Als je twijfel over welk middel je moet gebruiken, vraag het dan aan een leidinggevende of iemand anders die verstand heeft van schoonmaakmiddelen.

Spoel ook je handschoenen af

Zorg ervoor dat de handschoenen na gebruik ook worden afgespoeld. Het is genoeg om bijvoorbeeld nitril handschoenen aan te schaffen. Nitril handschoenen koop je wanneer je veel in aanraking komt met olie, vet en chemicaliën? Dankzij de sterke structuur beschermen deze handschoenen tegen verschillende stoffen. Dit betekent dat het materiaal van de nitril handschoenen niet wordt aangetast. Hierdoor blijven je handen droog en vetvrij. Bovendien hebben chemicaliën geen negatieve invloed op de huid.

Gebruik schuurmiddel

Schuurmiddel is een middel dat voor heel veel doeleinden kan worden gebruikt. Gebruik schuurmiddel waar nodig. Schuurmiddel is een makkelijk en zeer effectief schoonmaakmiddel. Schuurmiddel zorgt voor een zacht schurende werking zodat snel en effectief met vet en vuil wordt afgerekend.