Categorieën
Algemeen

Geld lenen voor een vakantie

De vakantie financieren middels een geldlening, verstandig of niet? Geld lenen voor een vakantie komt vaker voor dan je denkt. Niet iedereen kan namelijk een (grote) reis betalen. Om deze droom te verwezenlijken zijn er verschillende mogelijkheden. Hierbij is het wel belangrijk om goed naar de totale kosten te kijken.

Dit kost een gemiddelde vakantie

We zijn allemaal op zijn tijd toe aan een welverdiende vakantie. Een weekendje weg in eigen land is het goedkoopst, maar dat is niet wat we voor ogen hebben. Een luxe vakantie in een warm land of op een cruiseschip: dat heb je wel verdiend.

41% van de Nederlanders spendeert € 5000 of meer aan hun (zomer)vakantie. Op zich niet vreemd want een beetje luxe vakantie kost al snel tussen de € 4000 en € 10.000, soms nog wel meer. Helaas heeft niet iedereen zoveel geld op zijn spaarrekening of onder zijn matras liggen.

Geld lenen voor een vakantie is mogelijk

Of het nou om backpakken in Australië, een roadtrip door Amerika of een cruise over de Middellandse Zee gaat: niet ieder budget is toereikend genoeg. Toch blijf je aan die droomvakantie denken. Sparen is altijd de beste optie, dit kost je niets en die droomvakantie komt langzaam dichterbij. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om voldoende te sparen.

Geld lenen voor een vakantie is vooral geschikt wanneer er een dure of lange vakantie op te planning staat. Voor kleinere vakanties is dit minder interessant, de rente over kleine leningen ligt over het algemeen hoger. Daarnaast is het belangrijk om de lening goed op de vakantie af te stemmen.

Leen niet teveel maar zeker ook niet te weinig

Een vakantie financieren vraagt om een goede planning. Kijk niet alleen naar reiskosten en verblijfkosten maar zeker ook naar overige kosten. Een hapje en een drankje, een boottochtje, bezoek aan een museum of wat souvenirs. Allemaal kosten waar je niet direct rekening mee houdt maar die er wel zijn.

Zet alle noodzakelijke en minder noodzakelijke kosten op een rij. Neem een marge van 10% tot 15%: dan zit je altijd goed. Zo leen je niet teveel maar zeker ook niet te weinig. Het is namelijk zonde om € 20.000 te lenen terwijl je achteraf maar € 15.000 nodig had en je toch rente over die overtollige € 5000 betaalt.

Leenvorm: persoonlijke lening beste keuze voor een vakantie

Steeds meer consumenten kiezen voor een persoonlijke lening, ook wanneer het op geld lenen voor een vakantie aankomt. Bij deze leenvorm staan de rente en looptijd vast, je weet precies wat je leent. De maandelijkse aflossing bestaat voor een gedeelte uit rente. Voordeel van de persoonlijke lening is dat je tussentijds boetevrij mag aflossen. Je ontvangt het geldbedrag in één keer op de rekening waardoor je direct de hele vakantie financiert.

Bepaal de looptijd van de leningWaarschijnlijk ga je jaarlijks op vakantie. Nu is het zo dat een lening zelden een looptijd van 12 maanden heeft, tenzij je maandelijks veel terug kunnen betalen. Misschien is het mogelijk om eenmaal in de 2-5 jaar een lange en luxe reis te plannen en tussendoor voor een kortere vakantie te gaan. Dit geeft je voldoende tijd om de vorige lening af te lossen. Geld lenen voor die geliefde vakantie regel je heel eenvoudig bij Becam.

Let op: bij een langere looptijd betaal je lagere maandlasten. Dit lijkt interessant maar dat is het niet altijd. Je betaalt namelijk over een langere periode rente, waardoor het terug te betalen bedrag in zijn totaliteit hoger uitvalt. Probeer de looptijd daarom korter te houden.